"CAFE LAVASH" PREDSTAVIO VINA OD KUMA: Veče posvećeno vinima velikog majstora Frensisa Forda Kopole

Nakon jedne od najuspešnijih karijera režisera u Holivudu, Frensis Ford Kopola odlučio je da se posveti uzgoju grožđa i proizvodnji vina, kako tradicionalnih evropskih sorti, tako i novih američkih sorti grožđa. Prisutni gosti su mogli da se uvere da su etikete ovog majstora filmske umetnosti podjednako dobra, kao i naslovi filmova ovog velikog umetnika koji su dobro poznati našoj publici kao što su "Kum", "Apokalipsa danas" i "2001: Odiseja u svemiru".

Nikola Biorčević, direktor kompanije Wine Time d.o.o, koja je uvoznik ovih ekskluzivnih vina kaže da su ljubitelji vina u Srbiji poznati kao hedonisti koji osim što uživaju u dobrom vinu, žele da saznaju kako se određeno vino pravi.

- Kopolina vina su originalnog stila, koje se posebno ogleda u specifičnoj kombinaciji kremastog ukusa i razigrane svežine. Posebno se radujem se što će Kopolina vina od sada biti prisutna i u Srbiji. Zahvaljujem restoranu „Cafe Lavash“ na gostoprimstvu i organizaciji današnjeg događaja i što su posetiocima omogućili uzbudljivo upoznavanje sa ovim vinima, koje će još dugo pamtiti po tragu na nepcima.

Domaćin događaja „Cafe Lavash“ i Biljana Frlog, marketing i PR menadžer restorana izjavila je:

- "Caffe Lavash" zaista nudi moderan način da se uživa u balkanskoj tradiciji, a posebno smo ponosni na veliki izbor vinskih etiketa koje mogu da zadovolje i najprobirljivije ljubitelje ovog zlatnog pića. U vrhunskom ambijentu možete da slušate tradicionalne zvuke i da jedete naša jela na koja ste navikli, kao i jela iz Turske i Bliskog Istoka, ali spremljene na savremen način. 

Potom je istakla da „kroz saradnju sa vodećim inostranim proizvođačima vina, kao što je Frenisis Ford Kopola, nastojimo da uvek budemo inovativni i našim kupcima obezbedimo aktuelnu i ekskluzivnu ponudu.“

Etikete iz podruma Fransisa Forda Coppole iz Nappa Valley Kalifornija, koje su predstavljene našoj publici bile su:

Francis Ford Coppola Diamond Chardonnay, vrlo jasan, svetao i izbalansiran Chardonnay, sa ukusom sočnih jabuka, dinje i kruške i završnicom koja podseća na krem brule (crème brûlée).

Francis Ford Coppola Diamond Chardonnay

Francis Ford Coppola Diamond Zinfandel potiče od mešanje grožđa iz starih vinograda u Amador County i hladnijih vinograda u Paso Robles-u i Sonoma County. Primamljiv, veoma lak za konzumiranje, Zinfandel sa tipičnim kalifornijskim aromama ima izuzetnu dubinu i kompleksnost. Sadrži note jagode, kasis-a i šipurka, iza čega slede arome crnog voća, slatkih začina i pržene vanile.

Francis Ford Coppola Diamond Zinfandel

Francis Ford Coppola Director’s Cabernet Sauvignon je odlično izbalansirno vino koji potiče iz regije Sonoma County‘s, napravljeno od nekoliko pažljivo biranih klonova vinove loze, koji rastu u istom vinogradu, ali na različitom sastavu zemljišta, različitoj nadmorskoj visini i sa različitim klimatskim uslovima. Vino je intenzivno tamne boje, ukusa suvih šljiva, kasis-a i zgnječenih divljih crvenih bobica, koje uključuju miris višnje, kasis-a i kupine, a na završnici blago začinsko bilje.

Francis Ford Coppola Director's Cabernet Sauvignon

Hedonistički izazov upotpunili su i nekonvencionalna jela, poput Kachapuri - gruzijske pogače sa sirom, pazarski ćevap, i ramstek sa sosom od šumskog voća.

Foto: Promo

Pogledajte još