Markićević traži podatke o platama na RTS-u

BEOGRAD, 16. marta 2010. (Beta) - Zamenik šefa poslaničke grupe Nove Srbije Miroslav Markićević postavio je u utorak u Skupštini Srbije pitanje koliko je sredstava od nagradne igre na Radio-televiziji Srbije uplaćeno u budžet i kolike su plate na javnom servisu, od portira do direktora Aleksandra Tijanića.

Na početku rada parlamenta, Markićević je naveo da je na njegovo upozorenje od pre nekoliko meseci da se na javnom servisu odigrava prevara u nagradnoj igri Tijanić odgovorio da se deo sredstava od te igre uplaćuje u budžet.

"Koliko je od te igre uplaćeno u budžet", zapitao je Markićević i a ministarki finansija Diani Dragutinović postavio pitanje kako misli da taj novac vrati prevarenim građanima.

Markićević nije komentarisao tužbu koju je Tijanić najavio protiv njega zbog klevete, ali je upitao koliko je koštala ovogodišnja emisija za izbor predstavnika Srbije na pesmi Evrovizije, koliko je koštala organizacija Evrovizije u Beogradu prošle godine, a Tijanića da odgovori koliki su bili honorari.

Pogledajte još