Uhapšeni lideri partija zbog falsifikata potpisa

BEOGRAD, 16. marta 2010. (Beta) - Lideri partija Ujedinjeni pokret srpstva i Partija veterana Srbije Hadži Andrej Milić i Željko Vasiljević uhapšeni su zbog sumnje da su falsifikovali potpise za registraciju partija.

Postoje osnovi sumnje da su Milić i Vasiljević falsifikovali potpise i lične podatke navodnih članova, na izjavama o članstvu u političkim strankama Pokret veterana Srbije i Ujedinjeni pokret srpstva a zatim ih overili falsifikovanim pečatom Trećeg opštinskog suda u Beogradu, saopštio je MUP. Sve partije u Srbiji bile su dužne da se preregistruju, u skladu sa novim Zakonom o političkim strankama i da do 23. jaunara dostave 10.000 overenih potpisa, odnosno 1.000 potpisa za stranke nacionalnih manjina. Do sada je registrovano oko 60 partija.

Vasiljević i Milić se sumnjiče da su falsifikovali i zavodne brojeve overa, pod kojima su sporne izjave navodno zavedene u knjigama Trećeg opštinskog suda. Tako sačinjene izjave su predali Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao prilog prijave za upis političke organizacije u registar političkih stranaka. Prijavu protiv Milića i Vasiljevića podnelo je Ministarstvo za državnu upravu i oni su uhapšeni po zahtevu Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Pogledajte još