Ko čeka – dočeka! "Skunk Anansie" na INmusic #13!

Juna 2018. će poznatu britansku rock četvorka koju čine harizmatična pevačica Deborah Anne Dyer, poznatija kao Skin, basista Cas, gitarista Ace i bubnjar Mark, nastupiti na obalama Save i pratećeg jezera koje svi volimo.

Bend je osnovan 1994. godine, a kao inspiracija za ime benda poslužila je zapadnoafrička narodna priča o Anansiju – mitskom čovekolikom pauku iz Gane, uz dodatak riječi "Skunk" koji je imenu benda dao dozu opasnosti. Nepunu godinu dana od njihovog prvog nastupa, čitaoci popularnog muzičkog časopisa "Kerrang" su ih 1995. godine proglasili najboljim novim britanskim bendom.

Naredno desetleće benda, uz broje nominacije i priznanja, obeležilo je preko pet milona prodatih albuma i sedam rasprodanih svetskih turneja. 2004. godine uvršteni su u Guinnessovu knjigu britanskih hit singlova i albuma kao jedan od najuspešnijih britanskih izvođača u poslednjih 50 godina. Nakon što su se 2002. godine članovi benda privremeno razišli, nastavili su se samostalno baviti muzikom, a 2009. ponovo su oformili isti bend te su, nakon održana dva tajna londonska povratnička koncerta, nastavili obogaćivati svet dobrom muzikom! Ukupno su snimili šest studijskih albuma, a poslednji studijski album "Anarchytecture"  skunk anansieizašao je u 2016. godini.

Dakle, spremite se za hitove oput "Hedonist", "Weak" ili "My Ugly Boy" i zlatno doba britpopa. Na Jarunu!
Sve dodatne informacije dostupne su na www.inmusicfestival.com te na INmusicovim društvenim mrežama.

Autor: Žikica Milošević
Foto: Promo

Pogledajte još