Đilas skeptičan prema ugovoru o obnovi Gazele

BEOGRAD, 16. marta 2010. (Beta) - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas uputio je pismo direktoru "Puteva Srbije" Zoranu Drobnjaku u kojem je izrazio skepsu u pogledu odluke Evropske investicione banke (EIB) da odobri povlačenje samo prve tranše kredita za obnovu mosta Gazela i uslovljavanju odobravanja ostatka kredita.

Đilas je u pismu koje je uputio juče pre potpisivanja ugovora o obnovi Gazele, u koje je agencija Beta imala uvid, naveo da je neophodno utvrditi čime se konkretno uslovljava dobijanje kredita i ako je uslov obezbeđenje stanova za raseljene romske porodice od toga treba odmah odustati.

Gradonačelnik Beograda je upozorio da se, ako to ne bude urađeno, za nekoliko meseci može doći u situaciju da zahtev EIB ne može biti ispunjen, što će dovesti do toga da i odobrenih deset miliona evra moraju biti vraćeni banci.

Đilas je direktoru Puteva Srbije napisao da Grad Beograd još nije dobio detaljnu studiju odvijanja saobraćaja u vreme rekonstrukcije Gazele, navodeći da ta studija treba jasno da pokaže šta se dešava sa saobraćajem u svim delovima grada u kojima će zatvaranje Gazele ostaviti posledice.

Pogledajte još