NOVI TRENDOVI: Čokolada na usnama, srebro na kapcima

Akcenat je, u stvari, na usnama, dok su oči u drugom planu, ali ipak dolaze do izražaja. Svetliju senku srebrnog sjaja možete da nanesete u unutrašnji ugao oka, na sredinu kapka i ispod luka obrva, a svetlosmeđom naglasite oblik po vašoj želji. Na taj način, oči će vam izgledati lepše, krupnije i svetlije.

Naravno, sa crvenim karminom nikada ne možete da pogrešite, samo je važno da nijansu uskladite sa bojom vašeg tena i kose. Možete da birate između različitih tekstura ruževa, mat, sjajnih ili kremastih, a ukoliko koristite olovku za usne, nanesite je tako da se što manje primećuje, odnosno da se stopi sa ružem.

Ukoliko želite da vam usne izgledaju punije, na sredinu možete da "natapkate" malo transparentnog sjaja. Ukoliko ste dovoljno vešti sa olovkom za usne, uz malo strpljenja i nekoliko trikova, ruž će biti postojan i duže će se zadržati na vašim usnama.

Olovka za usne čuva boju ruža čineći je intenzivnijom, samo vodite računa da nijansu kombinujete sa odgovarajućom bojom ruža.

Pre nanošenja, vrh olovke možete da protrljate između palca i kažiprsta, da se malo zagreje, kako biste je lakše naneli na usne.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Unsplash

Pogledajte još