Da li je efikasnije da trenirate samostalno ili u društvu?

Majk je naveo prednosti i mane različitih pristupa vežbanju i istakao da bi kombinacijom sva tri režima mogli da ostvarite najbolje rezultate:

Samostalno vežbanje

Prednosti: Ovaj pristup omogućiće vam preko potreban mir i tišinu - moći ćete da oslušnete svoje telo i postignete unutrašnji balans.

Mane: Vrlo je lako zaglaviti se u rutini, koja može negativno da utiče na rezultate vežbanja. Takođe, isključivo vi ste sebi motivacija i podrška, što nije uvek najbolja opcija.

Vežbanje sa prijateljem

Prednosti: Prijatelj bi mogao da bude od velike pomoći ako su vam potrebni inspiracija i motivacija za vežbanje. Takođe, manje je verovatno da će vam trening biti monoton - veće su šanse da ćete ga uspešno sprovesti do kraja, tj. da nećete gubiti fokus.

Mane: Ako vaš partner nije podjednako brz ili jak, učinićete sebi medveđu uslugu utiskom da dajete sve od sebe iako, zapravo, možete da postignete mnogo više. Ukoliko radite vežbe naizmenično (princip “10 sklekova ti, 10 sklekova ja”), uvešćete time nepotrebne pauze u vežbanje, što će uticati negativno na vaš napor i sagorevanje kalorija.

Vežbanje u grupi

Prednosti: Časovi su od izuzetne koristi ljudima kojima je teško da se samodisciplinuju jer nećete propustiti trening čak i ako vaš prijatelj nije mogao da dođe.

Mane: Nažalost, ovim putem veoma je teško prilagoditi vežbe svojim željama i mogućnostima. Tačno je da, na primer, instruktor može ispraviti vaše držanje, ali to ne znači da je trening prilagođen vašim potrebama.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.