Ratel: Prihod od telekomunikacija 1,3 milijarde evra

BEOGRAD, 24. maja 2007. (Beta) - Ukupan prihod od telekomunikacionih usluga u Srbiji u prošloj godini iznosio je 1,3 milijarde evra, što je za 40 odsto više nego u 2005. godini, izjavio je u četvrtak direktor Republičke telekomunikacione agencije (Ratel) Jovan Radunović.

Na konferenciji za novinare u Beogradu on je kazao da su prihodi od telekomunikacija učestvovali sa 5,6 odsto u bruto domaćem proizvodu (BDP), ali da u ukupnu vrednost prihoda nisu uračunati prodaja kompanije "Mobi 63" i naknada licence za trećeg mobilnog operatera.

Radunović je naveo da je vrednost srpskog telekomunikacionog tržišta u 2006. godini procenjena na oko šest milijardi evra.

Ratel je, kako je istakao, tokom prošle godine imao ukupan prihod od 405 miliona dinara, oko 290 miliona dinara su bili rashodi, a 115 miliona je uplaćeno u budžet Srbije.

Prema rečima Radunovića, Agencija planira da u ovoj godini omogući uslove i pruži podršku za širenje usluga širokopojasnog interneta, telefoniranje preko interneta (VoIP), kao i objedinjavanja prenosa govora, brzog interneta i televizijskog signala (3Play).

Pogledajte još