PREPORUKA NEDELJE: Tijana Čurović - izložba, film, serija, predstava

Foto: Hello!/Arhiva

Ovih dana priprema novi format "Trenutak iz sna" Shadow produkcije koja će se emitovati na TV Pink, a svoje glumačko umeće pokazuje i u brojnim pozorišnim predstavama Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Ateljea 212, Zvezdara teatra i Ustanove kulture Vuk Karadžić.

Ove nedelje Tijana otkriva svoje favorite u kategorijama - izložba, film, serija i predstava.

Foto: Promo

IZLOŽBA

- Ovog meseca ima divnih izložbi u Centru za kulturu Vlada Divljan koje toplo preporučujem: 3. novembra otvorena je izložba "Feniks" udruženja "Cuba libre", a potom i međunarodna izložba karikature Ilustrovana Politika. Danas je izložba slika Dušana Mitanovskog, a pored toga u CKVD imaju svakodnevno bioskopske projekcije svih blokbastera po jeftinijim cenama i bez gužve nekoliko projekcija dnevno, kao i pozorišnih predstava. Tako da Centar za kulturu Vlada Divljan preporučujem od srca!

www.facebook.com/CentarzakulturuVladaDivljan/

Foto: Promo

FILM

- "Ustav Republike Hrvatske", višestruko nagrađivan film na domaćim i stranim festivalima. Rajko Grlić je inače jedan od mojih omiljenih reditelja sa naših prostora, a Nebojša Glogovac je maestralan u ovom ostvarenjenju i dobitnik je više glumačkih nagrada za ovaj film!

www.imdb.com

Foto: Promo

SERIJA

- Ja sam pobornik teze "volimo i poštujmo domaće", pa prema tome mislim da smo napravili u poslednje vreme pomak u domaćoj kinematografiji i otišli korak dalje i svaka čast za "Vere i zavere", "Senke nad Balkanom", "Ubice moga oca", a slatko se možete nasmejati i uz "Mamine sinove".

www.facebook.com/UbiceMogOca/

Foto: Promo

PREDSTAVA

- Ovih dana premijerno je izvedena predstave "Treznilište" u UK Vuk Karadžić, režija Stevan Bodroža, po tekstu Nikolaja Koljade, adaptacija tri njegove drame: "Bajka o mrtvoj carevoj kćeri", "Murlin Murlo" i
"Praćka".

www.ukvuk.org.rs

Autor: Mario Badjuk
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još