Velika akcija MUP-a - uhapšene 93 osobe!

Mediji su preneli da je među uhapšenima i direktor pančevačke "Azotare" M.Đ. i čelnik policijske stanice u Baču S.N.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su saopštili da je u više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije na teritoriji Srbije uhapšeno 93 osobe, dok su protiv još 38 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku.

- Osumnjičenima koji su uhapšeni na teritoriji policijskih uprava Beograd, Novi Sad, Subotica, Pančevo, Kikinda, Jagodina, Zaječar, Kraljevo, Kruševac, Niš, Leskovac i Vranje na teret se, između ostalog, stavljaju dela korupcije i privrednog kriminala poput poreske utaje, primanja i davanja mita zloupotrebe službenog položaja, pronevere, ali i dela opšteg kriminala poput - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, iznuda, razbojništvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti - navodi MUP.

U okviru suzbijanje korupcije i privrednog kriminala uhapšeno je 37 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2009. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojima su pričinili štetu budžetima Republike Srbije, AP Vojvodine, više lokalnih samouprava i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima u ukupnom iznosu od 8.350.106 evra.

Među uhapšenima su i šest policijskih službenika, uključujući i rukovodioce PS Bač i PI Kanjiža, zatim bivši rukovodilac opštine Trstenik, inspektor Ministarstva za zaštitu životne sredine, zaposleni u Ministarstvu pravde, zaposleni u gradskim upravama u Vranju i Nišu, zaposleni u poreskim upravama u Zaječaru i Leskovcu, kao i više odgovornih lica u HIP Azotari u Pančevu i zaposleni u EDB Niš.

U oblasti borbe protiv opšteg kriminala i krijumčarenja narkotika ukupno je uhapšeno 56 osoba i tom prilikom je zaplenjeno 3,3 kg marihuane, 170 grama heroina, 53 grama kokaina, 280 grama amfetamina, kao i 17 komada ekstazija. Takođe, oduzeto je i 510 grama smeše koja se koristi za uvećanje količine narkotika i osam digitalnih vagica.

Policija je takođe oduzela i pet pištolja, jednu automatsku i dve lovačke puške od kojih jedna sa optikom, 1.582 komada municije različitog kalibra, jednu eksplozivnu napravu sa oko 60 grama plastičnog eksploziva i jednu tromblonsku minu. Od osumnjičenih je oduzeto i osam vozila, jedan motor, torba sa alatom i sofisticiranim uređajem za obijanje vozila, 16 mobilnih telefona i određena količina kompjuterske opreme.

Izvor: Tanjug/Večernje novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još