Platini digao glas za veći broj sudija

MILANO, 16. marta 2010. (Beta-AP) - Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini ponovo se založio za veći broj sudija na utakmicama.

Platini je u italijanskoj televizijskoj emisiji "Veče sa Kjambretijem" ponovo morao da odgovara na pitanja o nesankcionisanom igranju rukom Tijerija Anrija posle čega je Francuska stigla do pobedničkog gola u susretu sa Irskom i plasmana na Svetsko prvenstvo.

Predsednik Uefe je odgovorio rekavši da sudije, nažalost, ne mogu da vide ceo teren i da je rešenje uvođenje većeg broja arbitara ili korišćenje snimaka.

"Lično sam za ljudsku opciju", kazao je Platini, koji je primetio da na teniskim mečevima ima 10 linijskih sudija, a da pravdu na košarkaškom terenu, mnogo manjem od fudbalskog, dele tri arbitra.

"Trebalo bi da pokušamo sa većim brojem sudija. A da li će oni grešiti ili ne sasvim je druga priča", dodao je Platini na čiju je inicijativu ove sezone u Ligi Evropa i oproban model sa pet sudija na mečevima.

Rezultati tog eksperimenta biće razmatrani u maju, ali je Svetska fudbalska federacija (Fifa) već saopštila da promena sigurno neće biti pre ovogodišnjeg Svetskog prvenstva.

Pogledajte još