Murinjo: Igrali smo skoro savršeno protiv Čelsija

BEOGRAD, 17. marta 2010. (Beta) - Trener Intera Žoze Murinjo ocenio je da je njegov tim igrao "skoro savršeno" u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona protiv Čelsija.

Inter je sinoć na Stamford Bridžu pobedio Čelsi sa 1:0 golom Samjuela Etoa i ukupnim rezultatom od 3:1 izborio plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

"Zaslužili smo pobedu, jer su moji fudbaleri odigrali skoro savršenu utakmicu. Igrači Čelsija su u pojedinim trenucima bili iznervirani, pošto su znali da je njihov protivnik jači", rekao je Morinjo.

"Pokušali su da se izvuku sukobima na terenu, dugim loptama i padanjem u šesnaestercu, ali mi smo bili superiorni", dodao je bivši trener Čelsija.

Morinjo je s Čelsijem za tri sezone osvojio dve titule u Premijer ligi, a na Stamoford Bridž se vratio prvi put posle 2007. godine.

"Volim Čelsi, volim stadion i navijače, ali ja sam profesionalac. Proslavio sam pobedu u svlačionici, srećan sam. Ali, nije mi drago što su moji bivši igrači izgubili, zbog (vlasnika Čelsija) Romana Abramoviča i zato što su navijači otišli nesrećni sa stadiona", rekao je portugalski stručnjak.

"Ovo je važna pobeda za mene, ali nije pobeda mog života. Bilo mi je teško da se pripremim za dolazak na Stamford Bridž kao neprijatelj. Razmenio sam sms poruke sa (kapitenom Čelsija) Džonom Terijem i rekao mu da će jedan od nas biti pobednik. Oni će uvek biti moji igrači, ali sinoć sam ja bio neprijatelj - a neprijatelj je pobedio. Takav je život", dodao je Morinjo.

On je na konferenciji za novinare po dolasku u Čelsi 2004. godine, nazvao sebe "specijalni", zbog čega su ga mediji konstantno kritikovali.

"Neko me je pitao da li ću ako izgubimo i dalje misliti da sam poseban... Mislim da navijačima Čelsija sada nisam toliko poseban. Oni mi ovaj poraz najverovatnije nikada neće oprostiti", rekao je Morinjo.

Pogledajte još