Vidić: Želim da igram protiv Runija na SP

BEOGRAD, 17. marta 2010. (Beta) - Fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Vidić rekao je da bi želeo da igra protiv saigrača iz Mančester junajteda Vejna Runija na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Reprezentacija Srbije će se na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi takmičiti u Grupi D sa Nemačkom, Ganom i Australijom. Ako izabranici Radomira Antića prođu u drugu fazu, mogli bi da se sastanu sa jednom od selekcija iz Grupe C u kojoj su Engleska, Alžir, Slovenija i SAD.

Vidić bi tako igrao protiv saigrača iz Mančester junajteda Vejna Runija.

"Pomenuo sam mu da bi Srbija, ako prođe grupu, u osmini finala mogla da igra protiv Engleske. Rekao sam da bi to bio zanimljiv duel, a on je odgovorio: 'Srbija? A ko za njih igra'? Mislim da se šalio", rekao je Vidić engleskim medijima.

"Runi zna da Srbija dobro igra i da nas niko ne može lako pobediti. Imamo mnogo dobrih fudbalera u klubovima širom Evrope. Bilo bi zanimljivo igrati protiv Runija, ali jedan od nas će morati da izgubi", dodao je defanzivac Junajteda.

Runi dobro igra ove sezone, do sada je postigao 32 gola u svim takmičenjima.

"On je snažan i brz napadač, a to je za odbrambene igrače teška kombinacija. Ali, razbijam ga na treningu i to bih želeo da uradim na utakmici. Runi je sjajan igrač - najbolji napadač na svetu. Želeo bih da ga sprečim da postigne gol, ali to će biti veliki izazov", rekao je Vidić.

"Ali, želim izazove. Zbog toga igramo fudbal", dodao je srpski reprezentativac.
.

Pogledajte još