TELENOR PREDSTAVLJA: Dokumentarni film iz serijala #mladiheroji - "Vrhunski tango na ledu" i Leona Rogić

Leona Rogić ima samo 15 godina, a već je učestvovala na Svetskom prvenstvu u umetničkom klizanju. Kako to postiže ispričala je u filmu Tango Lady koji, u okviru serijala #mladiheroji, možete pogledati na Telenorovom Youtube kanalu.

Napravila čudo

Pre 7 godina Leona je umesto atletike izabrala umetničko klizanje.

- Otkad se bavi ovim sportom mi se na svaki mogući način trudimo da stavimo led ispred nje. Počela je sa tri meseca leda u Subotici, a sada je na šest meseci leda u Beogradu. I uspela da stigne do Svetskog prvenstva. To je za nas čudo - priča Jelena Rogić, Leonina majka.

Jedina u Srbiji koja izvodi trostruki skok

Leona je jedina klizačica u Srbiji koja izvodi trostruki skok i može da izvodi sve skokove koje mogu i klizačice najvišeg ranga.

- Ona je izuzetno talentovana i sposobna i ima jak karakter. Pomerila je lestvicu svim ostalima - kaže njen trener, Milica Stanković.

Leona, inače đak srednje Medicinske škole u Beogradu, ulaže mnogo vremena i truda u klizanje. Ustaje u 6h da bi išla na trening, odlazi u školu, gde je do ručka, nakon čega ide na popodnevni trening. Posle treninga uči i spava. Nema mnogo slobodnog vremena ali ima san - da jednog dana, kada napuni 21 godinu, bude na Olimpijskim igrama.

Kroz serijal #mladiheroji, Telenor podržava mlade ljude koji predano rade, pomeraju granice, neprestano uče i razvijaju se kako bi ostvarili svoje snove. Podelite priču o akterki filma Tango lady kako bi inspirisali i druge da se oslobode i pokušaju naizgled nemoguće.

Foto: Promo

Pogledajte još