Srbija isključuje svetla 27. marta

BEOGRAD, 17. marta 2010. (Beta) - Beograd i još oko 30 gradova u Srbiji isključiće 27. marta svetla na jedan sat i time se priključiti globalnoj akciji borbe protiv klimatskih promena i za očuvanje planete, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Isključivanjem dekorativne rasvete od 20.30 do 21.30, Srbija se po drugi put uključuje u akciju Svetskog fonda za prirodu pod nazivom "Sat za našu planetu 2010", čiji je cilj da svi ljudi na planeti doprinesu energetskoj uštedi i smanjenju ugljen dioksida i štenih materija, saopštili su organizatori.

Sekretar za zaštitu životne sredine Beograda Goran Trivan pozvao je sve građane da pogase svetla u svojim kućama i stanovima 27. marta i doprinesu borbi protiv uništavanja planete, kao i sve nevladine organizacije da se uključe u akciju Svetskog fonda za prirodu.

WWF je akciju "Sat za našu planetu" pokrenuo 2007. godine u Sidneju kada je 2,2 miliona domaćinstava i kompanija isključilo svetla na jedan sat. Ove godine će u akciji učestovati više od 100 zemalja i 4.000 gradova.

Pogledajte još