Utakmica protiv Srbije odlučujuća

BEOGRAD, 17. marta 2010. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Australije Pim Verbek ocenio je da će utakmica sa Srbijom biti odlučujuća za plasman njegove ekipe u drugi krug Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

"Poslednja utakmica u grupi sa Srbijom će odlučiti. Oni neće imati šta da izgube, tako da će biti veoma opasan protivnik. Pogotovo treba uzeti u obzir njihove rezultate u kvalifikacijama za Mundijal", rekao je Verbek u izjavi za sajt Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Ipak, on je istakao da najviše razmišlja o prvoj utakmici na Mundijalu protiv Nemačke.

"Sva tri rivala u grupi neguju različit stil igre. U ovom trenutku smo u potpunosti koncentrisani na Nemačku. Nakon tog meča imaćemo šest dana za pripremu duela sa Ganom, koja je na Afričkom kupu nacija pokazala da ima fantastičnu ekipu", naveo je Verbek.

On je ocenio i da je Nemačka jedan od glavnih favorita za trijumf na Mundijalu.

"Kao i uvek, Nemačka je kandidat za titulu. Dobro je što prvo igramo protiv njih, pošto moji fudbaleri vole izazove", istakao je selektor Australije.

On je dodao i da jedna od prednosti njegove ekipe to što u ovom sastavu igra već deset godina.

"Moja ekipa ima veoma jak duh. Većina igrača nastupa zajedno još od Olimpijskih igara u Sidneju. Imamo i nekoliko veoma talentovanih igrača. Najbolji pojedinci u ekipi imaju i najviše iskustva", zaključio je Verbek.

Pogledajte još