Trifunović bi opet postupio isto

BEOGRAD, 17. marta 2010. (Beta) - Bivši komandant JNA Vlado Trifunović izjavio je u sredu da je srećan što je Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo od optužnice koja ga je teretila za podrivanje vojne i odbrambene moći zemlje i dodao da bi ponovo postupio isto.

"Znao sam svoj posao, znao sam šta valja raditi u kojoj situaciji. Situacija je bila takva da sam morao tako postupoti, kao što sam postupio u Varaždinu. Ne kajem se zbog toga i danas bih uradio isto", rekao je Trifunović za televiziju B92. On je naveo da je srećan što je dočekao da se posle 19 godina optužnica povuče.

"Iskreno, pitam se šta se čekalo do sad", rekao je Trifunović i uputio poruku državi da mora da završi posao. Nakon što sud donese rešenje o obustavi postupka, država bi morala da se pozabavi obeštećenjem, od isplate uskraćenih penzija do obezbeđenja stanarskog prava, kazao je Trifunović. "Očekujemo da država završi sva pitanja i bez naših zahteva", rekao je on.

Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo je u sredu od optužnice protiv generala Trifunovića i još četvorice oficira Jugoslovenske narodne armije, koje je vojno tužilaštvo teretilo za podrivanje vojne i odbrambene moći zemlje.

Pogledajte još