BLAGI UŽAS: Sigurno ni ne pomišljate da sve ovo može da se desi kada koristite testere za šminku!

Definitivno živimo u svetu u kom je lepota bitna - radimo na trbušnjacima, koristimo more proizvoda za negu i zaustavljanje starosti, ne bojimo se da odemo pod nož, a svakodnevno imamo i male rituale šminkanja.

Ukoliko spadate u onu grupu žena koje vole da isprobavaju razne testere za lepotu i negu, imamo loše vesti za vas! Testeri ruževa sadrže tuđu pljuvačku koja lako može preneti virus herpesa, dok maskare i ajlajneri mogu da budu prenosnici konjuktivitisa. Ni četkice koje su drugi koristili nije dobro koristiti, jer mogu preneti zlatnu stafilokoku ili streptokoku.

U Americi se sve više žena javlja poznatim markama s optužbama kako su zbog njihove šminke pokupile nekakvu zarazu, ali istina leži samo u isprobavanju testera.

I zaista, ako nam nije prirodno da sa nekim delimo četkicu za zube, zašto nam nije problem kada uzmemo tester maskare i stavimo ga na trepavice?! Znajući da ju je pre nas koristilo mnoštvo nepoznatih žena. Zapravo to znamo, ali ne razmišljamo o tome. O ovome bismo zaista trebale da vodimo računa!

Izvor: Stil
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još