BLAGI UŽAS: Sigurno ni ne pomišljate da sve ovo može da se desi kada koristite testere za šminku!

0

Ako voliš šminku, sigurno si bar jednom u radnji isprobala testere da vidiš kako bi ti neki proizvod stajao, ipak, mikrobiolozi imaju poprilično loše vesti za tebe! Verovala ili ne, upravo testeri šminke uzrokuju širenje bolesti poput herpesa ili salmonele

Definitivno živimo u svetu u kom je lepota bitna – radimo na trbušnjacima, koristimo more proizvoda za negu i zaustavljanje starosti, ne bojimo se da odemo pod nož, a svakodnevno imamo i male rituale šminkanja.

Ukoliko spadate u onu grupu žena koje vole da isprobavaju razne testere za lepotu i negu, imamo loše vesti za vas! Testeri ruževa sadrže tuđu pljuvačku koja lako može preneti virus herpesa, dok maskare i ajlajneri mogu da budu prenosnici konjuktivitisa. Ni četkice koje su drugi koristili nije dobro koristiti, jer mogu preneti zlatnu stafilokoku ili streptokoku.

U Americi se sve više žena javlja poznatim markama s optužbama kako su zbog njihove šminke pokupile nekakvu zarazu, ali istina leži samo u isprobavanju testera.

I zaista, ako nam nije prirodno da sa nekim delimo četkicu za zube, zašto nam nije problem kada uzmemo tester maskare i stavimo ga na trepavice?! Znajući da ju je pre nas koristilo mnoštvo nepoznatih žena. Zapravo to znamo, ali ne razmišljamo o tome. O ovome bismo zaista trebale da vodimo računa!

Izvor: Stil
Foto: Ilustracija/Pixabay

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.