POTPISAN MEMORANDUM: SOS telefonska linija za žene žrtve nasilja

Siniša Mali je istakao da je Grad Beograd prihvatio inicitijativu Ministarstva da se oformi i pokrene SOS linija i ustupio na korišćenje prostorije u palati Beograd kako bi ovaj važan projekat zaživeo.

- Nasilje u porodici ne može da se spreči i zato treba raditi na prevenciji i podizanju svesti o tom problemu. Ukoliko se to već dogodi, tim ženama i porodicama treba dati mogućnost da se posledice ublaže i saniraju što pre - rekao je Mali.

On je podsetio da grad Beograd od 2013. finansijski, i na sve druge načine podržava rad Sigurne kuće i dodao da će sa takvom odgovornom politikom nastaviti.

- Grad Beograd će uvek pozitivno odgovoriti na inicijative i akcije koje se tiču sprečavanja nasilja u porodici. Vrednosti koje delimo kao društvo se upravo oslikavaju u projektima kao što je ovaj gde pokušavamo da pomognemo onima kojima je naša pomoć najpotrebnija. Grad je tu da ovim ženama pomogne kada je to neodložno, ali i nakon toga da im pomogne da postanu finansijski nezavisne i započnu novi život. Zbog toga je veoma važan, ne samo rad Sigurne kuće koju finansiramo, nego i kasnija pomoć tim ženama pri zapošljavanju kako bismo im omogućili normalan nastavak života. Zahvaljujem ministru i Vladi Republike Srbije jer na velikom broju projekata pokušavamo zajednički da promenimo neke stvari. Ovaj Memorandum je dokaz da kao društvo, kao Vlada Republike Srbije i lokalna samouprava razmišljamo o onim temama koje su važne za naše sugrađane - rekao je Mali i zahvalio kompanijama Telekom Srbija i Komtrejd jer su još jednom pokazale da su društveno odgovorne.

On je dodao da samo kao tim neke stvari možemo da menjamo, a da je ovakav projekat primer kako se naše društvo menja i kako Srbija postaje drugačija, normalnija, odgovornija zemlja.

Ministar Zoran Đorđević je rekao da je postojanje ovakvog telefonskog broja obaveza svake zemlje, ali da bi bio srećan da takvih poziva bude što manje.

- Ovaj telefonski broj mora da bude u funkciji borbe protiv nasilja. Nadam se da Srbija može da bude zemlja sa nasiljem na minimunu ili bez njega - rekao je Đorđević koji je zahvalio Gradu Beogradu, Telekomu i Komtrejdu.

Direktor Telekoma Predrag Ćulibrk je istakao da je ova kompanija lider u svom poslu, ali da posvećuje veliku pažnju društveno odgovornom poslovanju za šta je dobila veliki broj nagrada, dodavši da će sav tehnički posao oko uvođenja SOS telefona biti vrhunski urađen u prostorijama koje je Grad dao za tu namenu.

Izvor: Alo
Foto: Ilusracija/Pixabay

Pogledajte još