Lideri Srba zbog vladike Artemija posetili patrijarha

BEOGRAD, 18. marta 2010. (Beta) - Predstavnici Srpskog nacionalnog veća (SNV) i Skupštine srpskih opština i zajednica izrazili su u četvrtak očekivanje, nakon razgovora sa patrijarhom Irinejem, da će na Saboru prevladati mišljenje da vladika Aretemije treba da se vrati na čelo Eparhije raško prizrenske jer je to u interesu srpskog naroda.

Predsednik SNV severnog Kosova Milan Ivanović je na konferenciji za novinare u Beogradu izjavio je da im je u tom razgovoru patrijarh SPC rekao da sudbina vladike Artemija zavisi od njegovog ponašanja.

"Ako je do vladike Artemija, kako kaže patrijarh, a siguran sam da je njegovo ponašanje u duhu kanona SPC ... i da se zalaže za puno jedinstvo SPC, nadamo se da će na Saboru prevladati mišljenje koje će biti u interesu vernika i opstanka srpskog naroda", kazao je Ivanović.

Lider SNV je rekao da su patrijarha upoznali sa činjenicom da pokušaj satanizacije vladike Aretemija ozbiljno ugrožava interese srpskog naroda a i nacionalne i državne interese Srbije. Ivanović je izrazio zadovoljstvo time što patrijarh u razgovoru nije imao rigidan stav kao vladika Irinej Bulović, ili mitropoliti Amfilohije koga su u istom sastavu posetili pre 10 dana.

Pogledajte još