Vučković nije uspeo da se plasira na Svetski kup

BEOGRAD, 18. marta 2010. (Beta) - Srpski velemajstor Bojan Vučković nije uspeo da se plasira na Svetski kup u doigravanju na pojedinačnom prvenstvu Evrope u Rijeci, objavljeno je na sajtu Šahovskog saveza Srbije.

Kako je navedeno na sajtu www.serbiachess.net, Vučković je sa 2:3 poražen od mađarskog velemajstora Ferenca Berkeša, a odluka je pala u Armagedon partiji ("partiji smrti") u kojoj je srpskom reprezentativcu bio dovoljan remi.

Posle četiri partije bilo je 2:2 - prve dve su igrane na 15 minuta po igraču, druge dve na po pet minuta, dok je u petoj partiji Berkeš kao beli imao pet, a Vučković četiri minuta.

Bojan Vučković je bio jedini predstavnik Srbije, od 17 učesnika na EP u Rijeci, koji je imao šansu da se kroz baraž domogne učešća na Svetskom kupu.

On je u 11 kola osvojio 7,5 poena i podelio plasman od 11. do 40. mesta. Prema propozicijama, na Svetski kup se plasiralo prvih deset učesnika sa EP, a takmičari plasirani od 11. do 40. mesta, sa istim brojem poena, morali su u doigravanje.

Pogledajte još