Za petak, 19. mart 2010. godine

BEOGRAD, 19. marta 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje posvećuju regionalnoj konferenciji na Brdu kod Kranja i tome da li će skupu prisustvovati predsednik Srbije, sukobu predsednika Fudbalskog saveza Srbije i Crvene zvezde, kao i smrti Ksenije Pajčin i Filipa Kapisode.

ALO - Pod naslovom "Klečeći molila da je ne ubije", o smrti pevačice i manekena. "Putin u Guči", list piše da će premijer Rusije Vladimir Putin biti počasni gost ovogodišnjeg sabora trubača u Guči.

BLIC - Pod naslovom "Tadić ljut na Pahora" list piše da predsednik Srbije neće prisustvovati skupu u Sloveniji. Za list govori predsednik FŠ Tomišlav Karadžić: "Lukićeve pretnje me nisu uplašile". O organizovanom kriminalu: "Cane i Šarić sastajali se barem jednom mesečno". "Nema više moje Ksenije, život mi je ugašen", ispovest je majke ubijene pevačice.

VEČERNJE NOVOSTI - "Konačan obračun sa mafijom", najavljuje predsednik Srbije Boris Tadić. "Plata od 75.000 evra" o najvećoj zaradi u Srbiji prijavljenoj Poreskoj upravi. "Nisu bili pravi par", o smrti Ksenije Pajčin i Filipa Kapisode.

DANAS - "Boris Tadić odbacio zahteve Pahora i Filea", o tome da je predsednik Srbije "pod snažnim pritiskom da učestvuje na konferenciji" u Sloveniji. Za list govori ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić: "Nisam za svađu sa NVO". O ratu saopštenjima predsednika FŠ i CZ "Karadžić: Predsednik Zvezde mi pretio" i "Lukić: Da li smemo da budemo prvi?".

KURIR - Pod naslovom "Više nemama razloga da živim", ispovest je oca Ksenije Pajčin. "Nataša Kandić dobila albanski orden", piše list.

POLITIKA - O učešću predsedavajućeg Savetu EU Hermana van Rompeja na konferenciji u Sloveniji "Učešće Rompeja u Kranju još neizvesno". Za list govori predsednik Komisije za hartije od vrednosti Milko Štimac: "Novac se uglavnom opere pre berze".

PRES - O sukobu predsednika FŠ i Zvezde "Karadžić: Lukić me vređao i pretio mi!" i "Lukić: Tole laže, on je pretio meni". Bivši ministar policije Srbije Radmilo Bogdanović "Sumnjiči Cecu za ubistvo Arkana" . "Ksenija ništa nije slutila", o smrti Ksenije Pajčin i Filipa Kapisode.

PRIVREDNI PREGLED - "Žurba da se proda Telekom", o rekacijama na izjavu ministarke za telekomunikaciju Jasne Matić o tome da se ove godine može dobiti realna cena za Telekom Srbije. "Škundrić: EPS ostaje državni", izjavu ministra rudarstva i energetike Petra Škundrića prenosi list.

Pogledajte još