Otvoren Doncafe Instant festival studentskog filma

Sinoć je u Muzeju jugoslovenske kinoteke po jedanaesti put svečano otvoren Doncafe Instant festival studentskog filma. 

U 19 časova publika je imala priliku da vidi performans koje su osmislile studentkinje pozorišne režije Ana Popović i Marija Lipkovski. Mladi glumci sa Fakulteta dramskih umetnosti (Jelisaveta Orašanin, Stojan Đorđević i Milica Janketić) su tom prilikom uz prepoznatljivu filmsku muziku izveli nekoliko kratkih skečeva koji su nas podsetili na popularna filmska ostvarenja poput onih o Džejmsu Bondu, komedija Čarlija Čaplina, "Matriksa", itd. 

Nakon toga su čuveni reditelji Rajko Grlić i Stefan Arsenijević održali govor dobrodošlice i presekli crvenu vrpcu čime je simbolično označen početak četiri filmska dana. 

Festival je otvorio dugometražni film "Zarobljenik" ruskog reditelja Alekseja Učitela, nekadašnjeg pobednika Festivala studentskog filma. O filmu je publici nešto više rekao Irakli Mskhalaia, jedan od glavnih glumaca. Potom su svi posetioci imali priliku da uživaju u uzbudljivoj ratnoj priči koja govori o ruskim vojnicima izgubljenim u krševitom čečenskom pejzažu, koji zarobe mladog domoroca kako bi im poslužio kao vodič i pomogao im da prežive. 

Zabava je nastavljena na žurki u Kulturnom centru Grad gde su se za dobru atmosferu pobrinuli bend "Valentina and chain reaction" i DJ Miss Millie.

Pogledajte još