ZAGREB: Bivši policajac ispalio četiri metka u srce fitnes instruktorke pa presudio sebi

Iako nema zvanične potvrde identiteta ubijenih, Index.hr saznaje da se radi o 29-godišnjoj Ani Kurtanjek.

Ana je bivša reprezentativka u sinhronizovanom plivanju i fitnes trener. Bivši policajac koji je usmrtio Anu Kurtanjek pa sebe, kako "Jutarnji list" nezvanično saznaje dobio je otkaz u policiji jer je trgovao informacijama u januaru 2015. godine dok je vodio kriminalističku jedinicu. Hrvatski portal tvrdi da se radi o Dubravku Šikermeštaru.

Anino telo nađeno je odmah nakon ulaza u podzemnu garažu između dva automobila, a sva četiri hica ispaljena su joj u predeo oko srca. Preminula je na licu mesta.

Na ulazu u garaže postoji i video-nadzor, ali nije sigurno da on pokriva i prostor gde se dogodilo ubistvo.

Kad se ulazi i izlazi iz garaže koristi se kartica, a pretpostavlja se da je Ana Kurtanjek ubijena u trenutku kad se spremala napustiti garažu nakon odrađenog treninga u fitnes klubu u kom je upoznala i svog partnera, koji ju je sinoć ubio. Šta je povod za ubistvo takođe nije poznato.

Ana je radila u fitnes centru "Plej" u Gradišćanskoj ulici, istoj onoj u kojoj je pronađeno njeno telo.

Na mesto ubistva i samoubistva stigle su brojne policijske ekipe i ogradile prostor i onemogućile pristup medijima i građanima. O događaju ih je obavestio prolaznik koji je naišao na upucanu ženu u podzemnoj garaži.

- Kao bivša reprezentativka u sinhronizovanom plivanju etablirala se u tom sportu i postala sudija, članica izvršnog odbora u savezu sinhronog plivanja, ali i trener istog. Napredak u sportskom životu nije stao na tome i Ana je ubrzo okušala svoje veštine na studiju gde se trenutno specijalizuje na kondicionim pripremama sportista - piše u njenom opisu.

Izvor: Blic.rs/Index.hr
Foto: Ana Kurtanjek /Facebook

Pogledajte još