Šešelj: Nikolić razgovarao s haškim tužilaštvom

HAG, 19. marta 2010. (Beta) - Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zatražio je od Tužilaštva Haškog tribunala da mu dostavi informacije o razgovoru koji je, kako tvrdi, obavilo sa njegovim bivšim saradnikom Tomislavom Nikolićem.

U podnesku pretresnom veću, Šešelj je napisao da je tim koji pomaže njegovu odbranu, "na osnovu pouzdanih izvora u Beogradu, došao do saznanja da su se, pre izvesnog vremena, susreli predstavnici haškog tužilaštva i Tomislav Nikolić, bivši šef tima za Šešeljevu odbranu i zamenik predsednika radikala, a sada lider Srpske narodne stranke.

Šešelj stoga traži da mu bude dostavljena "detaljna informacija" o tom "eventualno obavljenom razgovoru", "audio-snimak pomenutog razgovora" i "detaljan opis konteksta eventualnog susreta".

Podsećajući da je Nikolić, kao šef tima za odbranu, "obavljao poslove koji su bili neophodni za sprovođenje pravde", Šešelj u podnesku navodi da je "u interesu pravde" i njegovog "prava na pravično suđenje" da mu "u najskorije vreme" bude dostavljena tražena informacija.

Pogledajte još