MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA: Emil Osmanović - Dubai i Abu Dabi

Maneken iz Bara koji je imao priliku da radi u Francuskoj, Italiji, Austriji, Holandiji i Turskoj, a koji je, kako kaže, van Crne Gore poznat kao Emil Montenegro, za naš portal ističe:

- Po zanimanju sam menadžer u turizmu, a u duši umetnik, ali ne i večiti sanjar. Smatram da sve što zamislimo možemo i da ostvarimo. Uporan sam, ne stajem i ne prestajem. Za sebe mogu reći da sam perfekcionista i esteta - opisuje sebe Osmanović, koji kaže da u slobodno vreme voli da čita knjige.

- Trudim se da sebe i Crnu Goru predstavim na svakom koraku u što boljem svetlu. Mogu da se pohvalim da sam najpraćeniji model na Instagramu i Facebooku, kod nas i u regionu. Preko sto hiljada ljudi prati moj trud i rad - kaže maneken, koji je prema sopstvenim rečima inspiracija "mnogim slikarima i modnim blogerima širom sveta koji prate njegove stranice i koriste njegove slike kao primer".

SMEŠTAJ

- Sleteo sam u Dubai sa svojom prijateljicom Violetom. Uzeli smo taksi i uputili se ka hotelu. Prva tri dana smo želeli da se sunčamo, kupamo, plivamo sa delfinima, ronimo u akvarijumu, pa smo odabrali hotel Atlantis The Palm. Uspeli smo da prošetamo malo gradom, da vidimo Dubai mall, posetimo Burj Khalifu... Posle tri dana, uputili smo se u hotel Bab al Shams, koji se nalazi na sred pustinje, na pola puta između Dubaija i Abu Dabija. Taj hotel je stvarno prelep, enterijer podseća na Maroko, a i želeo sam da vidim kakav je osećaj biti i spavati u sred pustinje.

HRANA

- Nismo nešto mnogo eksperimentisali sa jelima. Jeli smo ono što je sigurno, tj. ono što inače jedemo, ali spremljeno na drugačiji, njihov način. Uglavnom su to bile salate, povrće, meso. Međutim, izdvojio bih Dim Sum. To je bio pravi specijalitet.

PIĆE

- Najviše pijem vodu. Između 3 i 4 litre dnevno. Uz jelo, pili smo uglavnom aperol spritz, a posle jela po čašicu limonćela. Na plaži uglavnom voćne koktele.

AKTIVNOSTI

- Kupanje, sunčanje, obilazak laguna, plivanje i gnjurenje sa najlepšim raznobojnim ribama i posmatranje korala i još mnogo toga, a iznad svega uživanje u plivanju sa delfinima. Neopisiv osećaj.

NEXT TRIP

- Sredinom decembra idem za Italiju poslovno. Tamo ću dočekati i Novu godinu. Poćetkom januara radim Pitti Uomo u Firenci. U februaru zasluženi odmor - Maldivi ili Šri Lanka.

DREAM TRIP

- Kad dođe vreme za to, voleo bih da posetim Japan, Maču Piču, safari u Africi...

Autor: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još