Francuska drama "Vetar i vino" u bioskopima od 7. decembra

Film je priča o ljubavi, kojoj kao i vinu "treba vremena". Ovaj film dočarava nestvarne pejzaže i vinograde Burgundije, a ono što je interesantno jeste da govori o sve aktuelnijoj i lokalnoj priči kada je reč o vinogradima i bogatoj srpskoj zemlji, kojoj se sve više mladih vraća, ili razmišlja o tome. Zato je ovaj film inspirativna priča za sve one koji vole svoju zemlju i svoju porodicu... priča o nasleđu, korenima i vrednostima. Pitka i ukusna, gotovo opojna kao i vino!

Žan je tridesetogodišnjak koji čitavu deceniju putuje svetom, prekinuvši sve veze sa porodicom i s Burgundijom, regijom u kojoj je odrastao. Sad kad se skućio u inostranstvu, dobija poziv da se vrati u rodnu Francusku da bude uz oca koji umire od neizlečive bolesti. Kraj je leta i predstojeća berba grožđa daje Žanu priliku da se opet zbliži sa sestrom Žulijet i bratom Žeremijem kako bi se dogovorili oko budućnosti porodičnog vinograda.

Tokom godinu dana, prateći ritam godišnjih doba i postupka izrade vina, dva brata i sestra polako obnavljaju svoj odnos, vezani iskrenom i životnom strašću prema vinarskom umeću.

Foto: Promo

Pogledajte još