Obijene prostorije TV Galaksija u Čačku

ČAČAK, 20. marta 2010. (Beta) - Prostorije čačanske TV stanice Galaksija su obijene a lopovi su ukrali tri kamere kao i diskove sa arhivskim materijalom emisije "Krajem naše ulice" koja se bavila grafitima sa fašističkim porukama u Čačku, izjavio je vlasnik i direktor te medijske kuće Milojko Petrović.

Petrović je agenciji Beta rekao da su prostorije TV Galaksije obijene i demolirane u noći između četvrtka i petka i da su zaposleni po dolasku na posao zatekli demolirane prostorije. Prema njegovim rečima, počupani su kablovi iz zidova zbog čega se informativni program otežano realizuje.

Petrović je istakao da se obijanje prostorija i krađa dogodilo nakon emitovanja emsije "Krajem naše ulice" u kojoj se novinar Aleksandar Radović bavio grafitima sa fašističkim porukama koji se nalaze ispisani na nekim školama i zgradama u Čačku.

"Krađa nije bila klasična, jer su lopovi ostavili lap topove i mnogo vredniju i skuplju opremu, ali su ukrali arhivski materijal. Sumnjamo da oni koje smo u emisiji nazvali huliganima pokušavaju da spreče emitovanje emisije 'Krajem naše ulice'", rekao je Petrović.

Pogledajte još