Apel Jove Ćuruvije novinarima

BEOGRAD, 20. marta 2010. (Beta) - Jovo Ćuruvja pozvao je u subotu sve novinare na zajednički pritisak na vlast Srbije radi pronalaženja naručilaca, organizatora i ubica njegovog brata novinara Slavka Ćurivije.

U javnom pismu upućenom novinarskim udruženjima i novinarima u Srbiji, međunarodnim medijskim asocijacijama, organizacijama za zaštitu novinara i za zaštitu ljudskih prava, evropskim i svetskim medijima, Ćurivija je naveo da je svaka vlast od 2000. do danas obećavala da će pronaći krivce.

"Svaka vlast, od 2000-te do danas, obećavala je i obećava da će se razrešiti ovaj zločin, ali do ovoga časa nije ništa učinjeno", naveo je on i dodao da su bezbrojni zahtevi kolega, novinarskih udruženja i javnosti godinama ignorisani.

Kako tvrdi Ćurivija, ozbiljna i temeljna istraga nije vođena tokom ovih jedanaest godina od ubistva. "Čak su pojedini pripadnici Službe državne bezbednosti koji su servisirali ubice napredovali u državnim službama. Naručioci, organizatori i ubice su još na slobodi. Slavko Ćuruvija je ubijen jer se borio za slobodnu misao i slobodnu reč", naveo je njegov brat.

Pogledajte još