Zvezda izgubila u Kragujevcu

BEOGRAD, 20. marta 2010. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su u Kragujevcu od Metalca sa 1:2 i u 19. kolu Super lige i omogućili večitom rivalu Partizanu da zaostatak za liderom srpskog prvenstva smanji na dva boda.

Tri boda Metalcu doneo je gol Srđana Simovića posle kontranapada u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Prvi gol Metalca je u 53. minutu bio delo Aleksandra Miljkovića, ali je Zvezda izjednačila u 90. kada je Vladimir Bogdanović bio precizan sa penala. Prethodno je jedan fudbaler Metalca igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Metalac je, ipak, stigao do četvrte pobede u isto toliko kola prolećnog dela sezone u kome je najuspešniji tim lige.

Zvezda je pretrpela prvi poraz u prolećnom delu sezone, a drugi ukupno, pa Marko Mugoša neće po lepom pamtiti debi u crveno-belom dresu beogradskog tima.

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladimir Petrović rekao je da poraz njegove ekipe na gostovanju kod Metalca u Kragujevcu ne mora da ima katastrofalne posledice.

"Nije smak sveta. Prvenstvo je dugo i biće tu još poraza i pobeda", smireno je rekao Petrović posle poraza od 1:2 u 19. kolu Super lige.

"Jako interesantna utakmica. Nismo uspeli da rešimo njihovu igru u odbrani, a pošto nam bod ništa nije značio posle smo se mnogo otvorili što je domaćin iskoristio", ocenio je trener Zvezde.

Trener Metalca Nenad Milovanović kazao je da mu je izuzetno drago zbog velike pobede nad Zvezdom, ali je ostao pri stavu da se njegova ekipa bori za opstanak u Super ligi, bez obzira na pobede u sva četiri meča prolećnog dela sezone.

"Dok ne prođemo kotu od 35 bodova nismo sigurni. U našem prvenstvu stvari brzo mogu da se okrenu", kazao je Milovanović.

Crvena zvezda je tako ostala na 49 osvojenih bodova, dok drugoplasirani Partizan ima 44, ali danas dočekuje polednjeplasirani Čukarički.

Trećeplasirani Spartak je u Subotici osvojio sam bod u duelu sa Javorom, pošto je utakmica završena bez golova.

Spartak se, ipak, učvrstio na trećem mestu, pošto je novosadska Vojvodina u Smederevu izgubila sa 0:1, iako je domaći tim od 42. minuta imao igrača manje zbog isključenja Marka Milosavljevića.

Jedini gol Smederevo je postiglo sa devetoricom igrača na terenu, pošto se Dejanu Rankoviću ukazivala lekarska pomoć dok je Dejan Živković sa više od 30 metara precizno i snažno gađao protivničku mrežu.

Spartak je u dosadašnjem toku sezone sakupio 33 boda, tri više od Vojvodine, koju je posle pobede nad Napretkom u Kruševcu od 2:1 stigao i OFK Beograd.

Tri boda su osvojili i Borac iz Čačka i BSK Borča.

Borac je golom Stefana Spirovskog u Jagodini savladao istoimenu ekipu sa minimalnih 1:0. BSK je bio ubedljiv u susretu sa kulskim Hajdukom i pobedio sa 3:0 golovima Asmira Kajevića, Aleksandra Đukića i Dejana Babića.

Pogledajte još