Pobeda Arsenala za prvo mesto na tabeli

BEOGRAD, 20. marta 2010. (Beta) - Fudbaleri Arsenala izbili su na prvo mesto na tabeli engleskog prvenstva, pošto su u londonskom derbiju savladali gostujući Vest Hem sa 2:0 u utakmici 31. kola Premijer lige.

"Tobdžije" su povele već u devetom minutu, kada su dupli-pas razmenili Denilson i Niklas Bendtner, a Brazilac je poslao loptu iza leđa golmana Vest Hema.

Domaćin je u 44. minutu ostao sa igračem manje, pošto je prekršaj za crveni karton i penal napravio Tomas Vermalen.

Loptu je uzeo Alesandro Dijamanti, ali je golman Arsenala Matijas Almunija "pročitao" udarac i sačuvao svoju mrežu.

Ekipa Arsenala, za razliku od Vest Hema, iskoristila je svoju priliku sa "bele tačke" u 83. minutu, do koje su došli kada je Metju Apson u svom kaznenom prostoru igrao rukom. 

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Sesk Fabregas, koji je tako potvrdio 21. prvenstvenu pobedu "tobdžija".

Fudbaleri Arsenala sada imaju 67 bodova, jedan više od Mančestera koji sutra dočekuje Liverpul i dva boda više od Čelsija, koga očekuje duel sa domaćim Blekburn.

Aston Vila nije uspela da pobedi Vulverhempton u 30. kolu Premijer lige, pošto su odigrali 2:2 i tako propustili šansu da se približe vrhu tabele.

Vila je postigla tri gola, od čega je jedan bio autogol, tako da je propustila šansu da na tabeli pretekne Liverpul u trci za mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Dva gola za tim iz Birmingema postigao je Džon Kerju, uključujući i izjednačujući u 82. minutu. Vila je sada sedma, sa 50 bodova, koliko ima i Mančester siti, koji sutra gostuje kod Fulama.

Liverpul ima bod više, ali sutra putuje u goste u šampionu Mančester junajtedu. Totenhem je pobedom od 2:1 u gostima nad Stoukom učvrstio svoje četvrto mesto sa 55 bodova.

.

Pogledajte još