Poraz Bajerna i Bajera

BEOGRAD, 20. marta 2010. (Beta) - Fudbaleri Bajerna iz Minhena izgubili su u Frakfurtu domaći Ajntraht sa 1:0 i ugrozili ostanak na liderskoj poziciji na tabeli nemačkog šampionata.

Bajern je bodove izgubio u samom finišu meča, pošto je posle gola Miroslava Klosea u sedmom minutu vodio narednih 80 minuta. Živel Cumu je tada izjednačio da bi Martin Fenin dva minuta kasnije doneo Ajntrahtu potpuni preokret i pobedu od 2:1.

Bajern je tako ostao na 56 osvojenih bodova što je mogao da iskoristi Bajer iz Leverkuzena i izjednači se sa minhnenskim timom na čelu tabele.

Bajer je, ipak, u jednom od dva derbija kola izgubio u Dortmundu od Borusije sa 0:3 i ostao na trećem mestu sa 53 boda. Dvostruki strelac za Borusiju, koja je sa 48 bodova na četvrtom mestu, bio je Lukas Barios, a mrežu Bajera pogodio je i Dimitar Rangelov.

Bajernovu lidersku poziciju, međutim, još može da preuzme Šalke, koji ima 54 boda, a sutra će u drugom derbiju kola gostovati kod šestoplasiranog Hamburga.

Napredak na tabeli, barem privremeni, ostvario je Verder, koji je u Bremenu pobedio Bohum sa 3:2, iako je dva puta jurio prednost gostiju.

Golovi Klaudija Pizara, Marka Martina i kapitena Torstena Fringsa, ipak, osvojili su bodove za Verder, koji je izbio na peto mesto.

Rumun Kiprijan Marika bio je strelac oba goa u pobedi Štutgarta nad Hanoverom 2:0, dok je Frajburg savladao Majnc sa minimalnih 1:0.

Duel Nirnberga i Hofenhajma završen je bez golova.

Pogledajte još