David Byrne na INmusic #13 – legenda je među nama!

Malo je reći šta je ovaj bend uradio za svetsku muziku, grubo rečeno, unevši intelekt u pop muziku. Poslednjih desetleća i iznimno uspešan i hvaljen samostalni muzičar, zaljubljen u etno i latino zvukove, fotograf, režiser i autor, na glavnu pozornicu INmusic festivala donosi najnoviji muzičko-scenski nastup.

David Byrne istakao se kao autor i saradnik u gotovo svim umetničkim formama zbog čega ga zasluženo prati glas jednog od najheterogenijih, najhrabrijih i svakako najznačajnijih muzičara našeg doba. Samo u proteklih nekoliko godina David Byrne nalazio se u fokusu umetničke javnosti zbog celog niza uspešnih i raznolikih autorskih radova - od mjuzikla i pozorišnih ostvarenja poput "Joan of Arc: Into the Fire" (2017) i "Here Lies Love" (2013) u kojima je tematizirao živote Jovanke Orleanke i Imelde Marcos, sveobuhvatnih performativnih umetničkih dela poput "The Institute Presents: NEUROSOCIETY" (2016) i saradničkih albuma među kojima se ističe zadnji snimljen u kolaboraciji sa St. Vincent "Love This Giant" (2012) pa do savremenih publicističkih klasika poput "How Music Works" (2012) u kojemu Byrne izlaže jedinstvenu perspektivu istorije, iskustva i društvenih aspekata muzike kao posla i umetnosti. Teško je i nabrojati šta je sve Byrne! Dođite i vidite komad istorije!

Ovim je INmusic #13 osim "Queens Of The Stone Age", i "Skunk Anansie" dobio još jednog sjajnog hedlajnera! Vidimo se u Zagrebu!

Autor: Žikica Milošević
Foto: Promo

Pogledajte još