U sredu nastavak suđenja Sretenu Jociću

BEOGRAD, 21. marta 2010. (Beta) - Pred Višim sudom u Beogradu u sredu, 24. marta, trebalo bi da bude nastavljeno suđenje Sretenu Jociću, zvanom Joca Amsterdam, optuženom za podstrekavanje na ubistvo više ljudi.

Suđenje će biti održano u sudnici Okružnog zatvora u Beogradu iz bezbednosnih razloga, a zbog promene sudskog veća usled nove mreže sudova koja je stupila 1. januara ove godine, postupak po zakonu mora da počne ispočetka.

Jocić je optužen da je Miodragu Prodanoviću i Bojanu Milosavljeviću u julu 1995. godine platio 50.000 nemačkih maraka da ubiju Gorana Marjanovića, zvanog Goksi Bombaš, i još jednog čoveka sa nadimkom Duca.

Milosavljević i Prodanović ranije su pravosnažno osuđeni na po 15 godina zatvora zbog ubistva Marjanovića i njegove devojke Marije Đorđević u sportskom centru Olimp u Beogradu i ranjavanje više osoba koje su se tu slučajno zatekle.

Jocić je u pritvoru od 27. aprila prošle godine, kada je uhapšen zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je 23. oktobra 2008. godine u Zagrebu ubila vlasnika hrvatskog nedeljnika Nacional Ivu Pukanića i njegovog saradnika Niku Franjića. Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Jocića za ubistvo Pukanića.

Pogledajte još