Vujošević želi dve utakmice u Beogradu

BEOGRAD, 21. marta 2010. (Beta) - Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da su njegovi košarkaši napravili idealan uspeh plasmanom u četvrtfinale Evrolige i da će u predstojećem duelu sa Makabijem pokušati da odigraju dve utakmice u Beogradu.

Košarkaši Partizana u utorak od 20 sati u Tel Avivu igraju protiv Makabija prvu četvrtfinalnu utakmicu Evrolige.

"Napravili smo idealan uspeh u Evroligi. Nismo imali sreće u žrebu ni u prvoj ni u drugoj fazi takmičenja. Kada su izvučene grupe u Top 16 fazi niko nije verovao da možemo da prođemo. Uspeli smo da uđemo među osam najboljih ekipa i to je veliki rezultat", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Četvrtfinalna serija igra se na tri pobede. Druga utakmica igra se 25. marta takođe u Tel Avivu, a treći meč na programu je 30. marta u Beogradskoj areni.

Eventualna četvrta utakmica igrala bi se ponovo u Beogradu, 1. aprila, a "majstorica" 7. aprila u Tel Avivu, pošto Makabi ima prednost domaćeg terena.

"Makabi je veoma kvalitetna ekipa, imaju veći budžet i nešto kvalitetnije igrače. Preoteli su Real Madridu prvo mesto u grupi i stekli prednost domaćeg terena, na radost njihovih navijača. Ali, imamo i mi želje i snove i pokušaćemo da umanjimo njihovu radost", rekao je on.

"Uspeh bi bio da odigramo dve utakmice u Beogradu. Ali ne možemo to da obećamo. Igrači i stručni štab će dati sve od sebe. Treću godinu uzastopno igramo u četvrtfinalu. Ovo je veliki uspeh i nije dobro praviti nerealna očekivanja", istakao je trener srpskog šampiona.

Vujošević je rekao i da zna kakvu atmosferu pravi navijači Makabija ali i da će izraelski tim biti pod pritiskom jer mora da iskoristi prednost domaćeg terena.

"Bez obzira kako se završe prve dve utakmice, očekujem da će Arena biti puna. Znamo šta nas čeka u Tel Avivu, navijači pružaju Makabiju veliku podršku i u manje važnim utakmicama. Igraće motivisano, moraju da materijalizuju prednost domaćeg terena. Njihovi navijači mnogo očekuju, rezervisali su 6.000 karata za 'fajnal for' u Parizu", rekao je on.

"Ali, nada je realna stvar... Da nije bilo nade ne bismo napravili ovakav rezultat. Međutim, da su se događale relane stvari mi ne bismo prošli prvu fazu takmičenja", dodao je Vujošević.

Kapiten Partizana Petar Božić poručio je da će crno-beli dati sve od sebe da nastave sa dobrim rezultatima.

"U duel sa Makabijem ulazimo sa istim željama i ambicijama kao i u prethodnim utakmicama. Put do naših snova je težak, ali daćemo sve od sebe da ostanemo na tom putu", rekao je Božić.

Božić je rekao da će puna hala u Tel Avivu biti dodatna motivacija za igrače i da će crno-beli pokušati da iskoriste šansu koja im se pruža.

"Imamo iskustva posle četvrtfinalnih duela sa Taukeramikom i CSKA iz Moskve. Nosioci igre iz prošle sezone su otišli, ali trener i stariji igrači imaju mnogo iskustva koje će preneti mladijm igračima. Želimo dobro da odigramo i iskoristimo šansu koja nam se pruža", rekao je Božić.

Pogledajte još