Za ponedeljak, 22. mart

BEOGRAD, 22. marta 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi u današnjim izdanjima najviše pažnje posvećuju reagovanjima na regionalnu konferenciju u Sloveniji i ekonomskim i političkim temama u Srbiji.

ALO - "Vuk Drašković se odrekao Kosova", piše list u analizi stavova lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića.

BLIC - O najavi novog učešća pripadnika Vojske Srbije u mirovnim misijama list piše pod naslovom "Srpski vojnici u Ugandi i Libanu". O raspisivanju tendera za prodaju preduzeća fiksne i mobilne telefonije, u tekstu "'Telekom' će biti prodat za više milijardi evra".

VEČERNJE NOVOSTI - "Na šalteru još 300.000 zahteva", o prijavama za legalizaciju objekata. "Manji broj zaposlenih", o najavama gradskih i opštinskih uprava. "Jelena osvojila Indijan Vels" o pobedi teniserke Jelene Janković na turniru u SAD.

DANAS - "Dolazak Tadića nije bio realan, konferencija nije doživela debakl", o regionalnoj konferenciji na Brdu kod Kranja u Sloveniji. "Ramštajn u Beogradu: Muzički i vatreni spektakl", o koncertu te hevi metal grupe u Beogradu.

KURIR - "Zvezda pukla, Pižon oteran", o odluci uprave fudbalskog kluba Crvena zvezda da smeni trenera Vladimira Petrovića i na njegovo mesto postavi Ratka Dostanića. Pod naslovom "Evo nam žirafe" list piše da će afrička životinja u sredu biti dopremljena u zoološki vrt u Jagodini.

POLITIKA - "Prosvetarima naloženo da se odreknu plata iz Prištine", o najavi ministra prosvete Žarka Obradovića da će vlada zaposlenima u prosveti na Kosovu i Metohiji zabraniti da primaju novac iz Prištine. "NIS, za sada, ne otpušta radnike", u vezi sa strahovanjima radnika te kompanije.

PREŠ - "Nemci kupuju 'Telekom' za dve milijarde", o izjavi premijera Srbije Mirka Cvetkovića o prodaji Telekoma. List prenosi navode crnogorskog biznismena Ratka Kneževića: "Crnogorske veze Đinđićevih ubica".

PRIVREDNI PREGLED - "Grčka tragedija nas obilazi", kaže za list predsednik Saveza sindikata Srbije Ljubisav Orbović. List prenosi i upozorenje ekonomiste Boška Živkovića da će uvoz inostrane štednje biti nužan "Investicije u proizvodnju za izvoz".

Pogledajte još