Dodeljene nagrade Olivije

LONDON, 22. marta 2010. (Beta) - Rejčel Vajs proglašena je za najbolju glumicu na svečanoj dodeli britanskih pozorišnih nagrada "Olivije" održanoj u nedelju uveče u Londonu.

Britanska glumica nagrađena je za ulogu Blanš Diboa u komadu "Tramvaj zvani želja" Tenesija Vilijams. Rut Vilson, koja u istom komadu igra Stelu, dobila je nagradu za epizodnu ulogu. Rok mjuzikl "Spring Awakening" dobio je četiri nagrade, uključujući priznanje za najbolji novi mjuzikl. Mark Rajlens proglašen je za najboljeg glumica, za ulogu Džonija "Rustera" Bajrona u ruralnoj drami "Jerusalim". U konkurenciji za to priznanje je, pored ostalih, bio Džud Lo, kao junak "Hamleta".

Priča o Martinu Luteru Lingu "The Mountaintop" 28-godišnje Amerikanke Katori Hol proglašena je za najbolji dramski komad. Katori Hol je tek treća žena i prva crnkinja koja je pobedila u kategoriji najbolji novi komad u 34-godišnjoj istoriji dodele nagrada "Olivije". Rupert Guld dobio je nagradu za režiju komada "Enron". Priznanje za najbolju mušku epizodnu ulogu pripalo je Ediju Redmejnu, za komad "Red".

Pogledajte još