Bojana Bojanić nakon plasmana u top 20 najlepših devojaka sveta: Lepota je važna, ali nije presudna!

Prvog dana decembra srpska misica Bojana Bojanić učestovala je na takmičenju Supranational gde se plasirala u top 20 najlepših devojaka sveta.

Šarmantna brineta zadovoljna je postignutim rezultatom u Poljskoj, a još bolji očekuje na predstojećem takmičenju Miss International koje će se održati u Egiptu.

Vredna, ambiciozna, samouverena i sigurna u sebe atraktivna Bojana navodi da joj je tokom priprema najviše značila podrška porodice i kompanije "Miss Yu".

Mlada Novosađanka za naš portal prenosi utiske sa ovog nadmetanja lepote, otkriva nam ko su joj uzori na privatnom i poslovnom planu, govori o svojoj viziji lepote i iznosi stav o estetskoj hirurgiji, ali i planovima za budućnost.

Kakav je osećaj predstavljati Srbiju na Miss Supranational i plasirati se u top 20 najlepših žena?

- Presrećna sam jer je konkurencija bila izuzetno jaka. Učestvovale su zemlje koje konstantno pobeđuju na svim takmičenjima - Kolumbija, Venecuela, Amerika, Rusija... Plasirala sam se u top 20, a nažalost mnoge od njih nisu se našle u završnici takmičenja. Ovo je nadmetanje na kom se, pored naše lepote, pridavala velika važnost i našim sposobnostima komunikacije, edukacije, javnom nastupu, modelingu... Svakodnevno smo odgovarale na pitanja iz kojih se na osnovu naših odgovora moglo zaključiti kakva smo ličnost. Bila sam izabrana među sedam devojaka za posebnog modnog brenda Semilac da radimo modnu reviju jer su cenili moje iskustvo u modelingu i na pisti.

Kakvi su Vaši utisci kad je sama organizacija događaja u pitanju?

- Organizacija je bila na vrhunskom nivou jer ipak je reč o svetskom takmičenju. O devojkama je brinuo tim stručnjaka a koreografi su bili jako ljubazni i za kratko vreme za učesnice su spremili četiri različite koreografije kojim smo se predstavljale na finalnom nastupu. Šminkeri, frizeri i svi ostali bili su nasmejani i tačni a atmosfera među devojkama pozitivna.

Po čemu ćete pamtiti pripreme i boravak u Poljskoj?

- Bili smo smešteni u hotelu na planini i bilo mi je zanimljivo kako su devojke iz toplih krajeva, gde nema sezonskih promena, doživele i reagovale na prvi sneg. Bile su zbunjene i sa čuđenjem su gledale kako pravimo Sneška Belića. I, naravno, po tome kada su pročitali moje ime u top 20.

Ko vam je bio najveća podrška tokom ovog perioda i da li je bilo teških momenata i trenutaka kad ste sumnjali u sebe?

- Tim Miss Yu kompanije na čelu sa Vesnom de Vinčom koji su mi omogućili odlazak na ovo takmičenje, moja porodica, svi oni koji su glasali putem aplikacije „Vodi“ za mene i naravno dizajneri Igor Todorović koji je osmislio moj stajling i Penna Couture čije sam haljine takođe nosila i Bling Bling nakit. Otišla sam potpuno spremna i potpuno sigurna tako da nijednog momenta nisam posumnjala u sebe. Posebno sam bila uzbuđena i srećna, kada sam u publici među navijačima u Poljskoj videla moje najdraže, direktorku kompanije i moju porodicu kako strasno navijaju za mene mašući velikom zastavom Srbije.

Koliko vam se promenio život otkad ste se prijavili za Izbor za Miss Vojvodine?

- Mnogo! Naučila sam da lepota nije dovoljna za uspeh i vremenom sam sazrela uz kompaniju i naučila mnogo toga. Shvatila sam da je za takmičenje u lepoti potreban ozbiljan rad kao i u svakoj drugoj oblasti i da nema rezultata bez truda i velikog ulaganja.

Šta za vas predstavlja pojam lepote i koliko je ona zapravo važna danas?

- Za mene je pojam lepote jedan paket u kome je, pored tog formalnog izgleda, odnosno proporcija, potrebno imati i harizmu, znanje, redovno se edukovati, biti komunikativan, uporan, odgovoran, svestran, talentovan, šarmantan, i sve to znati prezentovati. U suprotnom ste samo ukrasni papir. Lepota je važna ali nije presudna.

Kakav je vaš stav prema estetskoj hirurgiji?

- Nemam ništa protiv estetske hirurgije. Naprotiv, smatram ukoliko je nekoj osobi potrebna estetska korekcija kako bi se osećala lepše i sigurnije i imala više samopouzdanja neka to i uradi. Smatram da estetsku hirurgiju treba koristiti u slučaju kada se određeni delovi tela nisu razvili u meri u kojoj bi trebalo i treba ih nadomestiti. Naravno, u svemu tome treba voditi računa da bude skladno. Nisam zagovornik preterivanja u estetskoj hirurgiji, bilo da je u pitanju reč o ustima ili grudima jer mislim da preterivanje u svemu a posebno u ovoj oblasti nije dobra.

Da li planirate da nastavite sa usavršavanjem u oblasti bezbednosti i kriminalistike, ili su se vaša interesovanja pak, pod uticajem skorašnjeg razvoja događaja promenila?

- Nedavno sam diplomirala na Fakultetu za bezbednost i nastaviću stručno usavršavanje na temu krvni delikti, a modeling i takmičenje u lepoti su šanse koje ću iskoristiti i baviti se ovim određeno vreme. Uskoro odlazim na još jedno takmičenje, u januaru u Egipatu. U pitanju je Miss International na koji me šalje moja kompanija a organizatori ovog takmičenja su zainteresovani za moje ušestvovanje i očekujem veliki uspeh.

Da li i u vašem životu, kao što je to slučaj sa većinom devojaka, postoje momenti kada se osećate nezadovoljni sobom, svojim izgledom, i kakvim taktikama za podizanje samopouzdanja tada pribegavate?

- Svi koji me poznaju, znaju koliko imam jako samopouzdanje. Još uvek nisam došla u situaciju da budem nezadovoljna sobom i svojim izgledom tako da ni nemam taktiku.

Na koji način volite da provodite slobodno vreme? Da li imate neki hobi ili interesovanja mimo oblasti prava i mode?

- Mnogo volim svoj grad i slobodno vreme koristim za šetnju, takođe vreme provodim i u kuhinji gde su mi priprema slatkiša i zdravih obroka omiljeni i to najčešće nosim mami da degustira i da ocenu. Takođe, trudim se da se uključim u mnoge humanitarne akcije skupljanja novca za bolesnu decu i onima kojima je novac za lečenje najpotrebniji.

Kakvi su planovi za budućnost? Gde vidite sebe?

- Vidim sebe kao uspešnog inspektora za krvne delikte. Kako u praksi tako i u naučnom radu na ovu temu.

Ko su vam uzori u životu i na poslovnom planu?

- U životu su mi uzori moji roditelji, majka koja mi je najveća podrška i otac koji je prerano otišao i koga sam ostala željna a radio je u policiji i zato želim da budem uspešna u toj oblasti. Kada je u pitanju struka uzor mi je profesor Zdenko Skakavac. Veliki uzor mi je i Vesna de Vinča koja je doktor nauka, ekskluzivni novinar, menadžer a fascinira me to što sa takvom lakoćom komunicira sa najvećim svetskim imenima koji su mnogima nedodirljivi. Na poslovnom planu trenutno sam koncentrisana na Egipat i na takmišenje Miss International i mnogo sam srećna jer je Egipat meni jedna od omiljenih destinacija koju često posećujem i uvek sa osmehom puna lepih utisaka odlazim i nadam se da ću tamo imati dosta fanova koji će za mene glasati i podržavati me.

Autor: Tatjana Mišović
Foto: Miss Yu/Promo

Pogledajte još