Đilas čestitao hrabrim Beograđanima

BEOGRAD, 22. marta 2010. (Beta) - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je u ponedeljak da su građanka Anita Ljubinković i vozač Gradskog saobraćajnog preduzeća Borislav Đuranović pravi heroji Beograda, jer su sprečili otmicu trinaestogodišnje devojčice iz autobusa koji saobraća na liniji 26.

"Ovi ljudi su pravi heroji Beograda. Stalno pričamo o velikim stvarima, o infrastrukturnim projektima, o mostovima, o kanalizaciji, o kupovini novih tramvaja i autobusa, a suviše malo pričamo o ljudima", rekao je Đilas u Skupštini Beograda pošto je izrazio zahvalnost Aniti Ljubinković i Đuranoviću.

Nepoznati muškarac je 17. marta u autobusu 26 tražio od devojčice lična dokumenta, a zatim je zahtevao od nje da siđe na sledećoj stanici. Anita Ljubinković ispričala je novinarima da je ona pitala nepoznatog muškarca da pokaže službenu ispravu, a Đuranović je zatvorio sva vrata na autobusu i pozvao policiju.

Napasnik je uspeo da otvori vrata i pobegne iz autobusa i vozač autobusa ga je sustigao, ali mu se napasnik otrgao i pobegao. Đuranović je rekao da bi se sve drugačije završilo da mu je bar jedan muškarac u autobusu pomogao.

Pogledajte još