Sindikati protiv prodaje Telekoma

BEOGRAD, 22. marta 2010. (Beta) - Reprezentativni sindikati Telekoma Srbije saopštili su u ponedeljak da tu kompaniju u ovom trenutku ne treba prodati.

"Stav Sindikata Telekoma Srbija je da smo protiv većinske privatizacije najuspešnije srpske kompanije, koja donosi najveću dobit državi", rečeno je posle potpisivanja sporazuma o saradnji reprezentativnih sindikata u grupi Telekom.

Predsednik Jedinstvenog sindikata Slavoljub Kandić rekao je da bi većinska privatizacija Telekoma za građane značila povećanje cena, smanjenje broja zaposlenih i neizvesnost za radnike.

On je naveo da Telekom ima konkrenciju u fiksnoj i mobilnoj telefoniji i internetu i da i uspešno posluje, od čega država ima koristi, a građani imaju najnižu cenu. "Želimo nam je da čujemo od premijera i nadležnih ministarstava na osnovu kojih argumenata su oni zaključili da je sada pravo vreme za prodaju Telekoma", rekao je Kandić i kazao da ih do sada niko iz Vlade Srbije nije kontaktirao.

Predsednik Sindikata Telekoma Srbije Miroslav Joksimović rekao je da traže da počne razgovor sindikata, poslovodstva i Vlade Srbije i da se poštuju norme Evropske socijalne poveljem vezao za socijalani dijalog. On je naveo i da sindikat traži sastanak sa Vladom Srbije o mogućnoj privatizaciji Telekoma.

Pogledajte još