Nick Cave hedlajner INmusica 2018!

Verovatno će se isto se moći čuti u Zagrebu, na Jarunu, kada veličanstveni Nick Cave dođe sa “Zlim Semenom” na Inmusic #13, tačno 10 godina posle poslednjeg nastupa na zagrebačkom jezeru pored Save! Da, dobra vesta za sve ljubitelje elegantnog čike koji peva monotone plačljive pesme koje nikome nisu dosadne.

Možda to ima veze is a veoma ekspanzivnom politikom OTP Banke, koja je očito, posle preuzimanja 100% Vojvođanske banke, preuzela i zadatak da dovede najveća imena u Zagreb, a OTP će bit ii 5. godinu zaredom i partner festivala. No, da se vratimo na Nikolu Pećinu, može i Niko Špilja, kako god. Mnogo šale oko njegovog imena, nikakve šale oko njegove muzike. Cave je primer kako se upornošću i jednim istim stilom, iskrenim, ali koji se menja, može u poznim godinama doći do svetskog vrha koji je za “zvezdice” obezbeđen svega par godina. Nick Cave & The Bad Seeds su sa Skeleton Tree uozbiljili sasvim nov zvuk, emociju i nezaboravan nastup uživo koji se na neobičan način evolucijski naslanja na savremene klasike iz pera Nick Cavea & The Bad Seedsa – od Tender Prey, Murder Ballads, Boatman's Call, Abattoir Blues / Lyre of Orpheus, Dig, Lazarus Dig, do Push The Sky Away. Ako ste bili u Areni, znate šta će biti, ako niste, opet vam zavidimo, jer ćete videti nešto sasvim novo.

Posle Skunk Anansie, Queens of the Stone Age, David Byrnea, Skunk Anansie, Franka Cartera & The Rattlesnakes, INmusic #13 još pre Nove 2018. počinje da puni svoje stejdževe vrhunskim imenima. Čekamo još, ali i ovo je već fascinantni mamac! Vidimo se u junu u Zagrebu!

Autor: Žikica Milošević

Pogledajte još