Subotić priznao da poznaje Darka Šarića

PODGORICA, 23. marta 2010. (Beta) - Kontroverzni srpski biznismen Stanko Subotić Cane priznao je u ponedeljak uveče da poznaje Daraka Šarića, osumnjičenog u Srbiji za šverc kokaina, ali i naveo da sa njim nije imao poslovne aranžmane.

Subotić je u intervjuu podgoričkoj Televiziji In, snimljenom u Švajcarskoj, kazao da ga je sa Šarićem upoznao sin Miroslava Miškovića, Marko kao i da je Šarića viđao u društvu "mnogih političara i poznatih ljudi iz Srbije".

On tvrdi da je postupak koji se u Srbiji vodi protiv njega "naručen", da je baziran na "falsifikovanim dokumentima i lažnim izjavama", kao i da Miroslav Mišković i Miša Beko protiv njega vode kampanju preko Aleksandra Tijanića, Ratka Kneževića i Nebojše Medojevića. Subotić je kazao da ne strahuje od optužnice iz Hrvatske u vezi sa tvrdnjama o njegovoj navodnoj povezanosti sa ubistvom vlasnika "Nacionala" Iva Pukanića.

On je negirao tvrdnje Ratka Kneževića da je nudio novac Pukaniću da odustane od pisanja o švercu cigareta i optužio nekadašnjeg predsednika SRJ Vojislava Koštunici i "njegov kabinet" da su 2001. godine "napravili lažnu biografiju" o njemu. On je ocenio da je kampanja protiv njega rađena da bi ga "reketirali" i otimali mu imovinu", kao i zbog prijateljstva sa premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Pogledajte još