MAJKA MONSTRUM IZ KOVINA: Krvnički pretukla ćerku, dete palo u komu i ostalo invalid!

Protiv Maje K. (23) iz Kovina podignuta je optužnica zbog jezivog zlostavljanja bolesne četvorogodišnje ćerke S. K., koja je od posledica batina ostala invalid!

Nesrećno dete, koje boluje od epilepsije, u februaru je krvnički pretučeno, pa je ostalo nepokretno, ne govori i hrani se na sondu!

Da sve bude užasnije, majka se tokom istrage branila da se njena ćerka sama povredila kad je padala zbog epilepsije!

Ovaj jezivi slučaj zlostavljanja ostavio je u potpunom šoku i policajce i bolničare, ali i nadležne u Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu, koje je podiglo optužnicu protiv pomahnitale majke.

- Devojčica je u februaru zadobila toliko teške povrede da je završila u komi, a lekari su posvedočili da se u svojoj praksi nikad nisu susreli s tako strašnim slučajem zlostavljanja deteta - kažu u tužilaštvu.

Maja je, inače, uhapšena 13. februara pošto je njena ćerka S. K. primljena na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj. Devojčica je bila bez svesti i otkucaja srca, sa višestrukim hematomima na glavi, a ustanovljeno je i krvarenje na mozgu. Slučaj je odmah prijavljen policiji i tužilaštvu, a majka je privedena zbog nanošenja teških povreda opasnih po život svojoj ćerki.

Stravično zlostavljanje nesrećne bolesne devojčice, ispostavilo se, trajalo je duži period, a batine koje je dobila pre nego što je završila u bolnici bile su samo poslednje u nizu.

- Bilo je tu modrica, ožiljaka, hematoma na nogama, rukama, grudnom košu i glavi, a ustanovljeno je da su to sve bile stare povrede, što znači da je devojčica fizički zlostavljana duže vreme. Poslednje, brutalno prebijanje, moglo je da bude kobno. Lekari su uspeli da spasu život deteta, ali je zbog težine povreda devojčica pala u komu - navode iz tužilaštva.

Do danas nije utvrđeno pod kojim je tačno okolnostima Maja za čitav život unakazila svoje dete.

- Ona je na saslušanju u tužilaštvu negirala da je zlostavljala dete. Tvrdila je da je njena ćerka zadobijala povrede prilikom epileptičnih napada. Ustanovljeno je, međutim, da Maja zbog te bolesti nikad nije dete odvela lekarima. To je potvrdio i očuh devojčice, sa kojim je Maja K. u vreme hapšenja živela u vanbračnoj zajednici. On je izjavio da Maja nije tukla dete, ali da je ponekad umela da je "ćušne" - kažu u tužilaštvu.

Psihičkim veštačenjem je utvrđeno da je Maja K. uračunljiva, ali da ima nizak količnik inteligencije i lakši stepen mentalne retardacije. U međuvremenu, oduzeto joj je starateljstvo nad ćerkom, koje je dodeljeno Centru za socijalni rad u Kovinu.

Nakon oporavka u bolnici, devojčica je smeštena u Dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj.

- Monstruozno nasilje koje je pretrpela ostavilo je trajne posledice na devojčicu. Ona je danas težak invalid. Ima kvadriparezu (otežano pomeranje ruku i nogu), hrani se na sondu, ne govori, ne može da sedi i ne može uspravno da drži glavu - rekli su u smederevskom tužilaštvu.

Izvor: Alo!/Informer

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.