Kolašinac ponosan zbog srebra

BEOGRAD, 23. marta 2010. (Beta) - Reprezentativac Srbije u bacanju kugle Asmir Kolašinac izjavio je da je veoma ponosan i srećan što je osvojio srebrnu medalju na Kupu Evrope u Arlu.

"Ovo je moj najveći uspeh na takmičenjima tog ranga. Zadovoljan sam celom zimskom sezonom i nadam se da ću ovakav uspeh ponoviti na Evropskom prvenstvu u Barseloni", rekao je Kolašinac na konferenciji za novinare.

Reprezentativka Srbije u bacanju koplja Tatjana Jelača naglasila je da je počela dobro ovu godinu i da se nada rezultatima većim od 60 metara.

"Meni je prioritet da se ustalim na ovim daljinama, jer se tek prve godine takmičim među mlađim seniorima", rekla je Jelača, koja je takođe osvojila srebrnu medalju u Arlu.

Selektor atletske reprezentacije Srbije Dragiša Kuzmanović istakao je da je zadovoljan celom zimskom sezonom, pošto je oboreno nekoliko državnih rekorda i dodao da već sledećeg vikenda počinju pripreme za letnju sezonu.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović rekao je da je "danas svečan dan za atletiku" i čestitao Kolašincu i Jelači na osvojenim medaljama, kao i Dragani Tomašević, koja je zauzela peto mesto u bacanju diska.

Pogledajte još