Jedini izbor Partizana je pobeda

BEOGRAD, 23. marta 2010. (Beta) - Trener fudbalera Partizana Goran Stevanović izjavio je da njegova ekipa "nema drugi izbor nego da pobedi" u sredu protiv Vojvodine u Novom Sadu i tako ostane u trci za titulu prvaka Srbije.

"U vazduhu se oseća atmosfera derbija, i Vojvodina i Partizan igraju lep fudbal. Mi nemamo drugi izbor osim pobede. Vojvodina je agresivna ekipa, ima odlične fudbalere, ali očekujem da ćemo, uz pomoć velikog broja navijača, prebroditi teško gostovanje", rekao je Stevanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan trenutno zaostaje dva boda za vodećom Crvenom zvezdom, dok je Vojvodina četvrta na tabeli sa 17 bodova manje od crno-belih.

"Ući ćemo u sutrašnji meč kao i u prethodna četiri. Bićemo agresivni od početka, pokušati na vreme da 'otvorimo' protivnika, a zatim da na prepoznatljiv način završimo utakmicu", kazao je trener crno-belih.

Stevanović je kazao da još ne zna da li će na teren izvesti formaciju za samo jednim napadačem.

Strateg Partizana dodao je da ne razmišlja o događanjima u Crvenoj zvezdi koja je u nedelju smenila Vladimira Petrovića i na mesto trenera imenovala Ratka Dostanića.

"I mi smo jesenas prošli kroz niz problema. Razmišljam samo o prvom sledećem protivniku, a to je u ovom trenutku Vojvodina. Možda je trenutna forma na našoj strani, a onaj ko bude psihološki jači osvojiće trofeje", kazao je Stevanović.

On je dodao i da je zadovoljan učinkom Partizana na početku prolećnog dela prvenstva i ocenio da će naredna dva meča, protiv Vojvodine i u subotu protiv BSK-a, umnogome uticati na šanse crno-belih da odbrane titulu.

Utakmica 20. kola između Vojvodine i Partizana igra se sutra od 15 sati na stadionu Karađorđe u Novom Sadu

Pogledajte još