Poslanici različito o prodaji akcija Telekoma Srbija

BEOGRAD, 23. marta 2010. (Beta) - Poslanici Skupštine Srbije različito su u utorak komentarisali najavljenu prodaju akcija Telekoma Srbije.

Poslanik Demokratske stranke Aleksandar Vlahović rekao je novinarima da Telekom ima dobre poslovne i finansijske rezultate te je dobar trenutak za prodaju tog preduzeća. On je rekao da prodaju treba obaviti transparentno i jasno odrediti koliko akcija će biti prodato na tenderu. Dodao je da prodaja tog preduzeće nema veze sa budžetom koji, kako je naveo, nije prazan.

Šef poslaničke grupe Napred Srbijo Tomislav Nikolić rekao je novinarima da je protiv prodaje većinskog paketa Telekoma i ustvrdio da je Demokratska stranka već prodala to preduzeće. Nikolić je rekao da je za prodaju još ostao Đerdap.

Prema rečima šefa poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragana Todorovića, radikali će se suprotstaviti pokušaju prodaje Telekoma i da u Skupštini će izneti argumente o tome šta se krije iza namere o prodaji. "To je očigledno prevara, i prodaja mora da se spreči na svaki način", rekao je Todorović.

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović je kazao novinarima da ta stranka podržava privatizaciju Telekoma, ali da je potrebna garancija da "ta privatizacija neće biti kao privatizacija NIS-a".Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić je kazao da je ideja o prodaji velikih sistema potiče od potrebe da se novac utroši ne za privredni razvoj, nego za pokrivanje finansijskog deficita.

Pogledajte još