„120 otkucaja u minuti“: Film koji je rasplakao Pedra Almodovara u bioskopima od 14. decembra

Film „120 otkucaja u minuti“ je posvećen HIV pozitivnim ljudima i njihovim prijateljima koji su vodili mirne proteste protiv farmaceutske industrije i političara. Prati priču o Nejtanu, mladiću koji se tokom devedesetih godina prošlog veka pridružio grupi pariskih aktivista koji se bave prevencijom HIV-a. Na nedeljnim sastancima ove organizacije on polako otkriva kako među članovima postoje i oni koju preferiraju radikalniji pristup protestima.

Iako je bio favorit na Filmskom festivalu u Kanu i uspeo da rasplače čuvenog Pedra Almodovara, film „120 otkucaja u minuti“ nije dobio „Zlatnu palmu“, već „Gran pri“ festivala.

Robin Kampiljo je rođen u Maroku 1962. godine. Otac mu je bio vojno lice zbog čega se tokom njegovog odrastanja cela porodica neprekidno selila. U bioskopu vojne baze na Madagaskaru devetogodišnji Kampiljo je gledajući „Alphaville“ otkrio Godara, zbog čega je razvio strasnu ljubav prema filmu. Nakon završene filmske škole, napušta rad na filmu kako bi se posvetio borbi protiv HIV-a. Tek sredinom devedesetih započinje karijeru scenariste i režisera.

„120 otkucaja u minuti“ će domaća publika moći da pogleda od 14. decembra u bioskopima Tuckwood i Cine Grand Capitol Park Rakovica u Beogradu, i Vilin grad u Nišu.

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.