Katar obeležio Dan državnosti

Naše diplomatske aktivnosti usmerene su na postizanje prijateljskih veza sa svim zemljama, a Srbija tu zauzima posebno mesto. Želimo bolje veze i saradnju u našoj politici radi društvenog, ekonomskog i socijalnog prosperiteta – rekao je El Tani.

Ambasador je naveo da se Katar suočava sa nepravednom blokadom koja “krši sve međunarodne norme”, te da u svom odgovoru primenjuje razumne i uzdržane poteze.

Katar ceni neutralni stav Srbije koji poziva na dijalog i ja želim da istaknem da smo otvoreni za pregovore kako bi se naša situacija rešila, ali pod uslovom poštovanja i uvažavanja – rekao je El Tani.

Ambasador je istakao da je primetan napredak Srbije i intenzivnija saradnja sa Katarom.

Svečanosti povodom obeležavanja Nacionalnog dana Katara prisustvovali su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasim Ljajić, predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić, princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, predstavnici diplomatskog, političkog i javnog života.

Izvor: Tanjug
Foto: Goran Zlatković

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.