Braća Kličko žele Heja

KIJEV, 23. marta 2010. (Beta-AP) - Obojica braće Kličko žele da boksuju protiv šampiona teške kategorije u verziji Svetske bokserske asocijacije (WBA), Dejvida Heja.

"Najveći rival, odnosno najveća prepreka, za ovu borbu jeste moj brat. Ne možemo da odlučimo ko će se boriti sa Hejom. Mislim da ćemo morati da bacamo novčić", rekao je stariji Vitalij o svom bratu Vladimiru.

Vitalij Kličko rekao je da su braća jako ljuta na Heja, pošto je britanski bokser na konferenciju za novinare došao noseći majicu na kome je prikazan kako stoji nad obezglavljenim telima braće, a u rukama nosi njihove glave.

"Hej je čovek koji ne bira reči. Uvek koristi bizarne načine da izrazi svoje misli, u čemu god nastupa...tako stvara 'dobar' publicitet", rekao je Kličko.

Hej je bivši šampion u kruzer kategoriji, a prvu odbranu titule imaće 3. aprila u Mančesteru protiv Džona Ruiza. Pojas u WBA verziji osvojio je pobedivši Nikolaja Valujeva u novembru.

Hej je ranije govorio da mu je cilj objedini titule tako što će pobediti braću Kličko, koji su šampioni u verzijama WBC, IBF i WBO. Britanac ih je često vređao, a uvredljivo je govorio i o svojim rivalima.

Vitalij Kličko će braniti svoj WBC pojas protiv evropskog prvaka, Alberta Sosnovskog iz Poljske. Ta borba zakazana je za 29. maj u Nemačkoj.

Vladimir je u subotu zadržao WBO i IBF titule tako što je nokautirao Edija Čejmbersa.

Vitalij je rekao i da očekuje da će sledeći rival njegovog brata biti Aleksandar Povetkin iz Rusije.

Pogledajte još