Cveće za stradalu decu i radnike RTS-a

BEOGRAD, 24. marta 2010. (Beta) - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, direktor Radio-televizije Srbije (RTS) Aleksandar Tijanić i članovi porodica 16 radnika RTS-a koji su poginuli u NATO bombardovanju 1999. godine, položili su u sredu cveće na spomen-obeležje "Zašto" u Tašmajdanskom parku.

U ime porodica žrtava Žanka Stojanović, majka poginulog Nebojše Stojanovića (26), rekla je da se na današnji dan navršava 11 godina "bola i borbe da država prizna istinu, jer je ona ubila 16 ljudi".

"Sada je prava adresa predsednik Srbije Boris Tadić, ministar odbrane Dragan Šutanovac i specijalni tužilac Miljko Radisavljević, pred njima je više od 100 dokaza i ako neće da obnove, treba da prošire proces", rekla je Stojanović.

Kod spomenika deci stradaloj tokom bombardovanja, tačno u podne, nakon što su se simbolično oglasile sirene za oglašavanje opasnosti, cveće i vence položili su državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalne politike Zoran Martinović, predstavnici boračkih i udruženja porodica. Martinović je rekao da se širom Srbije u Tašmajdanskom parku i svim drugim mestima koja podsećaju na tragične događaje i stradanje građana pre 11 godina odaju počasti.

Pogledajte još